» Heksrij
Hallo allemaal! Charmed gaat over heksrij. Maar er ontstaan de laatste tijd nogal wat discussies over wat nou eigenlijk hekserij is. Ik wil jullie daarom graag hierover informeren. Dit gaat over hekserij. Het 2e deel gat over de heksenjacht. Lees dat ook, want dat is het gevolg op dit tekstje!

Hekserij.

De meeste mensen denken dat heksen kleine oude vrouwtjes zijn met een puntneus en een dikke wrat op het gezicht, niets is echter minder waar. Heksen zijn gewone mensen, je kunt ze elke dag tegenkomen in de supermarkt, school, werk of waar dan ook. Heksen zijn dus gewone mensen net zo als jij en ik, het enige verschil is dat ze een andere kijk op het leven hebben. Heksen aanhangen een natuur religie, de Wicca. Er zijn ongeveer evenveel vrouwelijke als mannelijke heksen.
Er zijn heksen die zelfstandig werken en er zijn die in groepsverband werken, zogenaamde Covens. Er zijn nog steeds mensen die denken dat heksen ziektes en plagen veroorzaken, ook dit kan naar het rijk der fabelen worden geschreven. Heksen zijn mensen met een gezonde en nuchtere kijk op het leven dicht bij de natuur.
In het verleden zijn er veel heksen vermoord omdat ze anders denken dan de gemiddelde mens, volgens sommigen is het nog steeds nodig tot de dag van vandaag mensen met een andere levens visie te vermoorden. Binnen de hekserij zijn ook verschillen, is maar goed ook. Stel je voor dat iedereen gelijk is en gelijk denkt, wat een saaie boel zou het zijn. Waarom zijn veel mensen bang voor heksen?
Terwijl heksen alleen maar goede dingen voor hebben en positief denken. Waarschijnlijk is de reden dat veel heksen paranormaal zijn en weten dat er meer is dan dit aardse bestaan. Hekserij wordt vaak vergeleken met satanisme, ook dit is absoluut niet waar. Heksen geloven niet in een God omschreven in de Bijbel en dus helemaal niet in een hel of Satan. Heksen geloven in een Godin, die wordt gezien als de Maan onder de sterren.
En een God die wordt gezien als alle dingen op aarde. Wees daarom zuinig op alles wat leeft en bloeit, alles op Aarde is heilig, dieren, planten, stenen, alles wat je maar tegen komt. Doordat veel mensen niet op de hoogte zijn rond het Wicca gebeuren wordt het gezien als bedreigend, alles wat men niet begrijpt wordt door de mensheid als een bedreiging ervaren.
Heksen geloven in re´ncarnatie (Karma). Ze denken dat je terug komt als baby, bij een andere vader en moeder, zodat jij je fouten kan verbeteren. Ze zien het als een soort leerproces. De Wicca is een mysterie religie, maar gij die het mysterie hebben ontdekt zijn vol van verlangen.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Andere the eight site!

  • http://websitemaker.kennisnet.nl/theeigth/

Gewoon kijken!

  • http://websitemaker.kennisnet.nl/thespellsofeightsisters/

Nieuwste aflevering!

  • Vrijdag 9 juli: A Wrong Day's Journey Into Right Met Piper op de magieschool en Phoebe zonder haar krachten, laat een overwerkte Paige ter ontspanning enige trucjes los op Mr. Right. Niet wetende dat ze daarmee zijn kwaadaardige tweelingbroer heeft opgeroepen; Mr. Wrong.

Copyright 2002-2018